Heel wat zorgorganisaties hebben te maken met bovenstaande situaties en de leerbehoefte die eruit voortkomt. In het contact met onze klanten hierover, gaat het telkens over het willen begrijpen van onbegrepen gedrag. Tegelijk is er de behoefte vanuit dit begrijpen, te komen tot een op de cliënt afgestemde benadering, in de praktijk van alle dag. De Wet Zorg en Dwang speelt vaak mee, net zoals het zoveel mogelijk willen bepreken van onrustmedicatie.
Omgaan met dementie en complex gedrag: aansluiten op wat de cliënt écht nodig heeft
In onze opleidingtrajecten ‘Omgaan met dementie en complex gedrag’, reiken we kennis aan, onder andere vanuit de breinkunde. Gebeurtenissen en ‘incidenten’ verkennen we in de context waarin ze plaatsvinden, overstijgend, waardoor zicht ontstaat op oorzaak en gevolg.
We werken met eigen casuïstiek van de deelnemers en bieden de mogelijkheid die met een trainingsacteur uit te werken. Laagdrempelig, bijvoorbeeld in de vorm van regietheater. Medewerkers komen daarin ook zichzélf tegen: ‘Wat veroorzaakt in míj, mijn reactie op het gedrag van de cliënt?’. Onze trainers en acteurs creëren de leeromgeving waarin verdieping op persoonlijk niveau plaatsvindt. Hierdoor is het leereffect véél groter dan enkel ‘kennis en vaardigheden opdoen’.


Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen
Omgaan met dementie en complex gedrag