Samen zorgen met familie

‘Samen zorgen met familie’ is het tegenovergestelde van wat in de voorbeelden hierboven speelt.  Daarin lekt energie weg, terwijl sámen zorgen energie spaart én zelfs oplevert. Wat maakt dat familie als ‘lastig’ ervaren wordt? Vaak is dat de zorgmedewerker, die zich aangesproken voelt, onzeker wordt. Aan de andere kant het (over)bezorgde familielid, dat bang is, dat er iets niet goed gaat. Dat verdriet heeft over de achteruitgang van haar of zijn dierbare, maar dat uit via irritatie naar het team.

Samen zorgen vanuit begrijpen en aanvoelen

In de korte training ‘Samen zorgen met familie’ werken we twee dagdelen aan het ontstaan van de ruimte die nodig is, om de beleving van familieleden te begrijpen en aan te voelen.

In dagdeel 1 gaan we naar de beleving en ervaringen van de deelnemers in relatie tot éigen ‘verlies’. Van daaruit leggen we de verbinding met herkennen van en reageren op anderen die verlies ervaren.

In dagdeel 2 wordt gebruik gemaakt van de werkvorm ‘systeemopstelling’. De deelnemers verplaatsen zich letterlijk in de beleving van cliënt en familie. Daarnaast ervaren ze wat het met hun éigen beleving doet, zich anders in het contact met cliënt en familie op te stellen.

Aan het eind van het dagdeel vertalen we de ervaringen naar concrete handvatten in de interactie met cliënt en familie.

Samen zorgen met familie
5x3 uitsnede extra beeld zorgleefplan foto lucy lambriex

Wat onze opdrachtgevers over ons zeggen

"'Ik ben een nuchter mens en was eerst bang dat dit heel zweverig ging worden, maar ik ben óm!' 'Ik kom terug op mijn eerdere woorden: hier heb ik echt heel veel aan.' 'Bijzonder hoe je zo snel, alleen door ergens te gaan staan, inzichten krijgt.' 'Het heeft me nu al lucht gegeven!' 'Je voelt gewoon echt meteen verschillen. Gek dat dat zo kan…' 'Het was gewoon precies hetzelfde als in het echt; dit gebeurt er!' 'Van mij mag dit ieder jaar, hier word ik blij van.'"
Deelnemers training ‘Samen zorgen met familie’ Zorgspectrum

Samen zorgen met familie

Mail ons vrijblijvend

Dan maken we eerst telefonisch kennis om te kijken of het klikt en of we je kunnen helpen. Als dat niet zo is, dan vertellen we het ook. Je zit dus nergens aan vast.
Contactformulier
Vertel even waarom je contact met ons zoekt. Gebruik minimaal 10 karakters.
Met welke naam mogen we jou aanspreken?
We vragen om je e-mailadres, zodat we je kunnen bereiken om je vraag beantwoorden.
We vragen om je telefoonnummer, zodat we je kunnen bereiken om je vraag beantwoorden.
Vanwege de wet AVG moeten we je expliciet vragen om akkoord te gaan met ons privacybeleid.
We nemen binnen twee dagen contact met je op om een vrijblijvende belafspraak te maken. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.