BRUG training en coaching in de Zorg

Werkplaats voor huiskamerkunde®

27 februari 2018

We zien hele grote inzet van zorgmedewerkers er op de huiskamers iets van te maken, vaak samen met vrijwilligers en familieleden.  We zien ook heel veel ‘lege momenten’ in de huiskamer. Dan zijn de medewerkers ergens anders bezig, met zorg- of huishoudelijke activiteiten búiten de huiskamer. Er is niemand bij de bewoners of hoogstens in het voorbij gaan. Sommige bewoners, die zelf de aandacht niet vragen, raken haast onzichtbaar.

De aandacht van de medewerkers moet voortdurend verdeeld worden over alles wat gaande is of er nog aan zit te komen. Én: met een zorgopleiding ben je niet automatisch ook een welzijnsmedewerker.

Met de Werkplaats voor Huiskamerkunde roepen we op, om nadrukkelijk in de huiskamer te investeren. om er een plek van te maken met een kloppend hart, in plaats van een plek waar mensen hun tijd uitzitten en ‘op hen gepast’ wordt. Dat vraagt om iemand die de ruimte ervaart zich écht om ‘de huiskamer’ te bekommeren. Die in staat is, er daadwerkelijk te zíjn, mét de bewoners. Te voelen ‘wat er nodig is’ en waarde toevoegt aan de dag.  Die daartoe door de organisatie in staat gesteld wordt.

 

Wilt u meer weten? Klik dan hier.